Videospeler inladen...

Vlaming getroffen door datalek Facebook: "Heb er geen negatieve zaken van ondervonden"

Vlaming Isai Symens is een van de Facebookgebruikers die getroffen zijn door het datalek. "Ik heb er tot nog toe geen negatieve zaken aan ondervonden", vertelt hij aan VRT NWS. Facebook stuurt al sinds gisteren meldingen naar zijn gebruikers met de boodschap dat ze kunnen nakijken of hun persoonlijke Facebookgegevens al dan niet misbruikt zijn.

Cambridge Analytics kocht via een omweg de persoonlijke gegevens van ruim 80 miljoen Facebookgebruikers en gebruikte die om te proberen de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Facebook is sinds gisteren begonnen met het verspreiden van de meldingen naar gebruikers van wie de gegevens gestolen zijn.

Een van hen blijkt Vlaming Isai Symens te zijn. "Ik heb geen melding gekregen van Facebook zelf", vertelt hij aan onze redactie. "Ik heb het op vrtnws.be gezien en zo nagekeken of ik erbij ben." Voorlopig heeft hij er niet echt nadeel van ondervonden. "Wat valt eraan te doen", vraagt hij zich af. "Als er nu echt iets was gestolen of gehackt, maar ik heb er niets van ondervonden."

Isai heeft veel Amerikaanse vrienden en vermoedt dat zijn gegevens zo zijn uitgelekt. Toch maakt hij zich niet veel zorgen. "Ik maak me weinig zorgen over dit specifiek datalek", zegt hij. "Ik maak me wel zorgen over Facebook in het algemeen en de techbedrijven die zoveel macht hebben." Hij overweegt niet om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

Meest gelezen