Vollen Bak mobiele speelpleinwerkingen

In Dendermonde proberen ze het de kinderen in de vakantie helemaal naar hun zin te maken. De jeugddienst rijdt met een bakfiets vol speelgoed naar de wijken onder de toepasselijke naam 'Vollen Bak'. Waar ze langskomen, mag er naar hartenlust gespeeld worden.

Al zeven jaar trekt Vollen Bak met zijn animatoren van wijk tot wijk voor kinderen die niet de kans hebben om naar een vaste speelpleinwerking te gaan. Sinds kort zijn ze ook bezig aan een nieuw project voor Speelplein Vijverstraat . "Het is een samenwerking met Samenlevingsopbouw Vlaanderen en vzw Manoeuvre. We willen met de kinderen en jongeren nadenken over welk speelpleinreglement er nodig is voor dit plein.", zegt verantwoordelijke van Vollen Bak Pieter Grypdonck.

Deze Paasvakantie rijdt de vollen bak nog twee keer uit in Dendermonde, nu donderdag en vrijdag. En dan gaat ie even op stal, tot in de zomervakantie.

kasto80

Meest gelezen