Nieuwe parking voor het Sportpaleis en Lotto Arena

Tegen de start van het nieuwe concertseizoen zullen het Sportpaleis en de Lotto Arena 300 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik nemen. Die liggen in de buurt, aan de Carettestraat.

Het blijft niet bij die 300 parkeerplaatsen, in de loop van volgend jaar komen er nog eens 300 bij. Momenteel hebben de concertzalen ruim 4.000 parkeerplaatsen maar er gaan er verdwijnen als de slachthuissite in de buurt wordt ontwikkeld.

"Het is wel onze ambitie dat tegen 2020 de helft van onze bezoekers niet meer met de auto komt, maar kiest voor het openbaar vervoer of zelfs de fiets", zegt uitbater Jan Van Esbroeck. "Enkele dagen voor het evenement krijgen onze bezoekers een mail met wat praktische tips. Eén van die suggesties is voor mensen met een bagagedrager op de auto. We stellen voor om de wagen wat verder te parkeren en de laatste kilometers met de fiets af te leggen, via de fietsostrades. Je bent na afloop al terug aan de je auto als de mensen hier in de buurt nog altijd van de parkings aan het rijden zijn."

Nu al komt zo'n 47 procent van de bezoekers niet meer met de auto naar het Sportpaleis en de Lotto Arena. In de ticketprijs is ook het gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen. Zo'n 1,5 procent kiest momenteel voor de fiets.

Meest gelezen