PODCAST: Als de angst te groot wordt: leven met vliegangst

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald moment in het leven last van één of meerdere angsten gelinkt aan een bepaald object of een bepaalde situatie. Bij 11 à 12 procent is de angst zo groot dat die het dagelijkse leven verstoort. Eenmaal we dan ook nog het object of de situatie gaan vermijden, valt de diagnose van fobische angst. Vandaag: hoe leer je leven met vliegangst? En hoe geraak je er van af?

In deze podcast kan je luisteren naar het verhaal van Frank. Hij heeft vliegangst en besloot om therapie te volgen, om te leren hoe hij moet omgaan met die angst.

Frank schreef zich in voor een cursus bij Brussels Airlines, voor mensen met vliegangst. Joppe Matyn volgt hem op het hoogtepunt van de cursus, een therapeutische vlucht naar Toulouse.

Meest gelezen