Videospeler inladen...

Amerikaanse parlements­voorzitter Paul Ryan geen kandidaat bij komende verkiezingen

De Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Paul Ryan stelt zich niet opnieuw kandidaat bij de tussentijdse verkiezingen in november. Volgens Amerikaanse media is een van de redenen van zijn beslissing de moeilijke samenwerking met president Donald Trump.

Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, stelt zich niet opnieuw kandidaat bij de tussentijdse verkiezingen in november. Dat hebben de Amerikaanse media vernomen van bronnen binnen het Congres.

Volgens CNN zou Ryan zijn beslissing aankondigen tijdens een bijeenkomst van de Republikeinen woensdagochtend (plaatselijke tijd). Ryan zou meerderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy ook al op de hoogte hebben gebracht.

Ryan, die al sinds 1999 in het Huis zetelt en sinds 2015 "Speaker of the House" is, zal het Congres dus na de verkiezingen van 2018 verlaten. Volgens Axios is een van de redenen van zijn vertrek de frustrerende samenwerking met president Donald Trump.

Videospeler inladen...

Meest gelezen