Couleur Café pakt uit met vernieuwde camping rond het Koning Boudewijnstadion

Couleur Café breidt zijn camping voor festivalgangers rond het Koning Boudewijstadion uit tot enkele duizenden plaatsen. Het Brusselse stadfestival verhuisde vorig jaar van de terreinen en loodsen van Tour & Taxis naar het Ossegempark onder het Atomium. De beperkte kampeermogelijkheden daar worden nu uitgebreid.  

Vorige zomer werd de eerste Couleur Café 2.0 georganiseerd, onder en rond het Atomium. Er werd toen meer ingezet op randanimatie, in en rond het Ossegempark, en er werd ook een relatief beperkte festivalcamping voorzien. Die wordt nu uitgebreid: 4.000 festivalgangers zullen kunnen overnachten rond het Koning Boudewijnstadion, op wandelafstand van het Ossegempark. Wie trouwens kampeert tijdens Couleur Café, krijgt met zijn polsbandje na het festival korting in verschillende Brusselse musea.

De vernieuwde camping bestaat uit drie zones: de "Zen Garden", die tegenover vorig jaar gevoelig vergroot is. Hier kunnen duizenden festivalgangers met hun eigen tent terecht. Er komt een mobiele bibliotheek en er zullen yogalessen georganiseerd worden. Op het centrale gedeelte van de camping, "El Pueblo", komt een bar en relaxzone mét barbecues, waar festivalgangers ook (in beperkte mate) hun eigen drankjes mogen consumeren. In de nieuwe "Peace and Lodge"-zone kunnen festivalgangers terecht met hun eigen caravans en mobilhomes. Er zijn ook enkele chalets voorzien, die plaats bieden aan vier festivalgangers die liever in een echt bed slapen.

Meest gelezen