Jonas Hamers / ImageGlobe

Delhaize opent lokale hubs om e-commerce verder uit te breiden

Supermarktketen Delhaize opent lokale hubs om in te spelen op de stijgende populariteit van e-commerce. De eerste hub opent in Drogenbos. Klanten in de Brusselse regio kunnen daardoor hun boodschappen vanaf 16 april thuis laten leveren tussen 7 en 21 uur. 

Vandaag worden alle e-commercebestellingen in het distributiecentrum in Puurs, in de provincie Antwerpen, voorbereid. Om de ruime leveringsuren 's morgens en 's avonds mogelijk te maken, opent het bedrijf lokale kleinere herverdeelcentra. Daar worden alle leveringen uit de regio 's morgens voor de files geleverd en worden ze via kleine bestelwagens naar de klanten gebracht.

Woordvoerder Roel Dekelver: "In eerste instantie gaat er een hub open in Drogenbos. We zijn van plan om er nog twee of drie andere de openen in de grote steden. Maar over de timing en de locatie kunnen we nog niets zeggen." Elke hub zal extra jobs opleveren, maar hoeveel het er in totaal zijn, is nog niet geweten. In de hub in Drogenbos worden een dertigtal arbeidsplaatsen gecreëerd.

Investeren in de toekomst

Dekelver spreekt van een investering in de toekomst. "We anticiperen op een nog grotere groei van de e-commerce. Door daar zelf op in te spelen, kunnen we meer mogelijkheden aanbieden, waardoor meer mensen online gaan winkelen en we grotere volumes verkopen."

Klanten kunnen ervoor kiezen om hun bestelling op te halen in de winkel, of thuis te laten leveren. 40 procent van de e-commerceklanten kiest voor de levering aan huis. Die optie kent ook de grootste groei. Hoeveel klanten gebruikmaken van de onlinediensten, geeft Delhaize niet vrij.

De "clicks" tegen de "bricks"

Net als andere klassieke winkels krijgen ook supermarktketens zoals Delhaize almaar meer concurrentie van webwinkels. In de VS zet onder andere retailreus Walmarkt zwaar in op digitalisering. Het bedrijf voert er een felle strijd met online-winkel Amazon, die tegenwoordig ook verse voeding aanbiedt in "echte" winkels. In België levert ook Carrefour aan huis. Bij concurrent Colruyt worden thuisleveringen ernstig overwogen.

Meest gelezen