Videospeler inladen...

Ook Facebookgegevens van Mark Zuckerberg zelf zijn gelekt

Op dit moment vindt in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden opnieuw een hoorzitting plaats met Facebook-CEO Mark Zuckerberg. De 33-jarige Zuckerberg heeft toegegeven dat zijn persoonlijke data gelekt zijn en doorverkocht aan een derde partij. Zuckerberg begon de zitting met dezelfde excusesverklaring als gisteren.

De CEO van Facebook Mark Zuckerberg wordt vandaag gehoord in de commissie Energie en Handel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Gisteren verscheen Zuckerberg voor de Amerikaanse Senaat.

Mark Zuckerberg heeft toegegeven dat ook hijzelf het slachtoffer is geworden van het grote privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Daarnaast verdedigde hij herhaaldelijk de privacypraktijken van Facebook en gaf hij opnieuw mee dat de gebruikers van de sociaalnetwerksite vandaag de controle hebben over hun eigen gegevens.

Verschillende leden van de commissie Energie en Handel raakten tijdens de hoorzitting gefrustreerd omdat ze slechts vier minuten kregen om vragen te stellen aan Zuckerberg. 

Onder anderen het Democratische congreslid Bobby Rush voelde zich verongelijkt. Zijn interventie werd na vier minuten afgebroken en een antwoord op zijn vraag over de mogelijke schending van de burgerrechtenwetgeving werd niet beantwoord. Rush vroeg Zuckerberg of het faciliteren van advertenties waarbij bepaalde minderheidsgroepen worden gemeden, niet in strijd is met de wet.

De baas van Facebook gaf ook mee dat Facebook onderzoekt of er een gerechtelijke klacht komt tegen Cambridge Analytica of tegen Aleksandr Kogan, de ontwikkelaar van de app waarmee de data van bijna 90 miljoen Facebookgebruikers werd verzameld. Zuckerberg beloofde ook dat hij de strengere Europese regelgeving zal respecteren in de VS.

Meest gelezen