Familieruzie zichtbaar tot op straat

In Boortmeerbeek is een ruzie tussen een broer en zus duidelijk zichtbaar tot op straat. Sinds kort hangt er een opvallende boodschap van de broer achter het raam.

De ruzie gaat over het ouderlijke huis van broer Jan en zus Simonne in Boortmeerbeek. Moeder Maria woont nu op een serviceflat. Zus Simonne kocht haar broer uit en is eigenaar van het huis. Maar ze heeft geen - om het met een juridische term te zeggen - recht tot bewoning. Want volgens broer Jan verblijft hun moeder wél nog in het huis.

Broer en zus vechten intussen al acht jaar een juridische strijd uit. De inzet? De woning en de betaling van de kosten voor hun zwaar zorgbehoevende moeder. Broer Jan besliste nu om een niet mis te verstane boodschap voor zijn zus aan het raam van het ouderlijke huis te hangen.

Veroordeling

“Jan stuurt Simonne en mijn kantoor gemiddeld twee keer per week een e-mail. Hij probeert alles om Simonne te vernederen”, zegt Frédéric Thiebaut, de advocaat van Simonne. "Jan belaagt mijn cliënte voortdurend en is daarvoor al veroordeeld."

Broer Jan ziet het verhaal anders. "Sinds 2010 draagt Simonne geen euro meer bij voor moeder. Mama heeft een pensioen van amper 1.200 euro en komt niet toe. Ik kan die kosten zelf niet blijven betalen. Omdat niets anders lijkt te helpen, hangen we nu die boodschap aan het huis."

Meest gelezen