Gestolen oplegger met ruim 17.000 liter drugsafval ontdekt in Lommel

De politie van Lommel heeft zes vaten van duizend liter en 56 tonnen van 200 liter drugsafval ontdekt in een gestolen oplegger. De oplegger bleek gestolen bij een firma in Turnhout en werd vanavond ontdekt op de Buitensingel (N71) in Lommel.

Onbekenden hebben langs de Buitensingel (N71) in Lommel een gestolen oplegger achtergelaten. De oplegger was gevuld met meer dan 17.000 liter drugsafval. De oplegger bleek gestolen bij een firma in Turnhout en werd woensdagavond ontdekt in Lommel.

In de oplegger troffen de politie en de brandweer zes vaten van elk duizend liter en 56 tonnen van elk tweehonderd liter aan. Het gaat zo goed als zeker om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs. De oplegger stond al een tweetal dagen in Lommel. De civiele bescherming kwam ter plaatse om alles mee te nemen.

Bij de firma in Turnhout waren twee opleggers gestolen. De tweede oplegger is nog spoorloos.

Meest gelezen