AP2010

Google wil betere wifi op het vliegtuig

Technologiereus Google zou op het punt staan om Nokia Oyj over te nemen. Deze afdeling van het Finse Nokia heeft een internetverbinding ontwikkeld die snel internet op het vliegtuig mogelijk maakt. Dankzij die snelle wifi hoopt Nokia dat meer mensen YouTube-filmpjes bekijken tijdens de vlucht. 

Hoewel de aankoop door zowel Google als Nokia nog niet is bevestigd, hebben een aantal ingewijden aan de Amerikaanse zakenwebsite Bloomberg verteld dat beide bedrijven het nieuws binnenkort zouden bekendmaken.

Meer mensen op YouTube

Voor Google biedt deze aankoop nieuwe mogelijkheden, want wie snel internet zegt, zegt meer mensen op YouTube. Google haalt een groot deel van zijn inkomsten uit advertenties die op YouTube verschijnen.

Er wordt ook verwacht dat de klanten bereid zullen zijn om extra te betalen voor snelle wifi op het vliegtuig. 

Het LTE A2G-systeem van Nokia Oyjs maakt een snelle wifiverbinding met de grond. Dit in tegenstelling tot de huidige internetverbinding in het vliegtuig. Die maakt eerst een verbinding met de satelliet, waardoor het vertraagt. Google ziet brood in goede wifi op het vliegtuig omdat de vraag naar snel internet bij heel wat reizigers groot is. 

Meest gelezen