Graffiti niet laten verwijderen? Dat is dan 500 euro boete in Sint-Lambrechts-Woluwe

Inwoners van de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe moeten graffiti op hun huis verplicht laten verwijderen. De gemeente betaalt de kosten voor graffitiverwijdering, maar te weinig mensen maken er gebruik van. Voortaan zullen die laatsten een boete van 500 euro per maand riskeren.

De gemeente betaalt al een tijdje de kosten om graffiti te laten verwijderen. Maar te weinig mensen maken momenteel gebruik van het systeem. Graffiti leidt tot een negatief uitzicht en daarom wil de gemeente nu ingrijpen. Wie na drie maanden de graffiti nog steeds niet heeft laten verwijderen, krijgt dus een boete. Die kost 500 euro per maand tot alles verwijderd is. Gemeenschapswachten voeren wijk per wijk controles uit.
  

Meest gelezen