Gulle schenker helpt dierenasiel Gent uit de nood

Een verzamelaar uit Sint-Amandsberg heeft een collectie oldtimers nagelaten aan het dierenasiel uit Gent. Daar dachten ze ermee naar de schroothoop te gaan maar gelukkig contacteerden ze een veilinghuis. Experten onderzochten de wagens en er zijn een paar bijzondere exemplaren bij. De wagens zullen nu geveild worden in Monaco en Londen en kunnen tot 200.000 euro opbrengen.

Almaar meer mensen laten na hun dood een deel van hun erfenis na aan een goed doel. Een man uit Sint-Amandsberg met een hart voor dieren schonk zijn volledige collectie oldtimers aan het asiel in Gent. Veel wisten ze niet over hem, enkel dat de man af en toe een asielhond adopteerde, en ook over de waarde van de schenking bleven ze in het duister. Daarom schakelden ze specialisten in en die ontdekten dat de auto's wel eens veel geld zouden kunnen opbrengen.  

Schuurvondst

De auto's stonden bijna 30 jaar te verkommeren in een loods en zagen er niet al te best uit. Kenners zagen echter meteen dat er enkele bijzondere stukken bij zitten. Volgens Gregory Tuytens, autospecialist bij Veilinghuis Bonhams, is één auto echt van heel grote waarde. "Een van de wagens is een Jaguar XK Coupé die uit de Jaguarfabriek is gerold als gewone coupé. De auto raakte in de jaren '50 of '60 betrokken in een ongeval en werd daarna naar de bekende carrossier Michelotti gestuurd. Die heeft de auto niet alleen gemaakt maar er ook een uniek koetswerk op gezet, 't is een echt topstuk.", zegt Tuytens.

Een Italiaan, een Amerikaan en een Brit...

Naast het pronkstuk zijn er ook andere dure oldtimers bij, onder meer een Ferrari, een Chevrolet Corvette en een Wolseley. Directeur van het dierenasiel, Eddy De Landtsheer, is heel euforisch over de donatie: "Het is uniek voor ons. Wij hebben nog nooit zo'n bijzondere schenking gekregen. Voor ons is dat afwachten wat dit gaat opleveren, maar we zijn er wel heel enthousiast over."  Het veilingshuis is optimistisch en verwacht een opbrengst tot 200.000 euro. Met het geld zal het dierenasiel investeren in een nieuw gebouw. 

kasto80

Meest gelezen