Videospeler inladen...

Kinderen leren dansjes via populaire Musical.ly-app

Kinderen leren niet alleen meer dansen op feestjes en op de speelplaats, maar ook online. Dit gebeurt ook vaak via de app Musical.ly.  Het concept is simpel: je maakt een video van 15 seconden, om nadien te delen met je volgers.

De app is wereldwijd razend populair, en ook in België is het de jongeren niet ontgaan. De dansjes die op de app gelanceerd worden kan je bij ons terugzien op feestjes, speelpleinen en op de speelplaats.

De nieuwste danshype is bijvoorbeeld het "Dame tu cosita"-dansje, waarbij kinderen een geanimeerde alien proberen na te bootsen. De dansende alien komt voor in een videoclip van de artiest El Chombo uit Panama die sinds maart viraal gaat. Jongeren posten massaal video's op de app waarin ze de absurde dansbewegingen van de groene alien nabootsen.

Ik vind het leuk omdat je super snel een video kan maken, en het ontspant je ook een beetje.

De tienjarige Helena heeft de app al twee jaar. "Ik vind de app leuk omdat ik er dansjes mee kan maken en ook kan zien wat andere mensen doen. Ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik maak mijn filmpjes thuis of bij moeke en opa."

Maar de hype beperkt zich natuurlijk niet tot thuisgebruik. Ook op de speelplaats wordt er gretig Musical.ly-gedanst. "Op school zijn geen gsm's of Ipads toegelaten. Soms doen wij dansjes na van Musical.ly op school, dan bekijken wij die eerst thuis en dan doen wij dat na op de speelplaats."

Gilles, 11 jaar, gebruikt de app nog maar twee weken. "Vijf à zeven mensen in mijn klas hebben de app ook. Ik heb onlangs een video gemaakt op het "Swish Swish"-dansje." Het dansje op het gelijknamige lied van de Amerikaanse zangeres Katy Perry ging enkele maanden geleden al de wereld rond. Dat dansje is bekend geworden dankzij Instagram, een andere populaire app bij jongeren. 

Ook Gilles is fan van het online leren dansen. "Ik vind het leuk omdat je super snel een video kan maken en het ontspant je ook een beetje."

Meest gelezen