Kindertheater op de begraafplaats van Leuven

Aan de begraafplaats van Leuven is het voortaan iets minder rustig dan anders. Theatergezelschap Max Last voert er sinds vorige week het toneelstuk 'Spinnenmetenknippen' op. Een opvallend initiatief, want het stuk is geschreven voor kinderen, gaat over de dood en wordt opgevoerd óp het kerkhof.

Taboedoorbrekend werken en plaats maken voor een lach én een traan. Dat is het grote doel van Max Last, een gezelschap onder leiding van Koen Monserez. Het theater kwam er op vraag van de stad Leuven. De stad was namelijk op zoek naar een goed initiatief om de dood bespreekbaar te maken voor kinderen.

Plezier op het kerkhof

De voorstelling is op verschillende vlakken uniek. Ze speelt zich af op een kerkhof, iets dat nog nooit eerder werd gedaan. "We proberen er een plek van plezier, ontmoeten en lachen van te maken", zegt Monserez. Daarnaast is het een wandelende voorstelling. Je wordt dus letterlijk meegenomen in het verhaal. 

 

Schikgodinnen

"Het gaat over twee geliefden die mekaar ontmoeten. Eén daarvan wordt dan ziek en de schikgodinnen komen haar halen. Met dat verhaal proberen we rouw en verlies bespreekbaar te maken bij de bezoekers" zegt Koen. En daar lijken ze in te slagen. Alle geplande voorstellingen van het stuk zijn al uitverkocht.

 

 

Alleen enkele scholen kunnen nog gaan.  Volgende week organiseert Max Last nog een aantal schoolvoorstellingen van 'Spinnenmetenknippen'.

Meest gelezen