Videospeler inladen...

Militair vliegtuig neergestort in Algerije: 257 doden

In Algerije is een militair vliegtuig neergestort op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers. Volgens de Algerijnse staatstelevisie zijn alle 257 inzittenden omgekomen. Het gaat om militairen en leden van hun gezinnen.

In het noorden van Algerije, in de stad Boufarik, is een militair vliegtuig kort na het opstijgen neergestort. De staatstelevisie meldt dat er 257 doden te betreuren zijn. Het gaat om tien bemanningsleden en 247 passagiers. De passagiers waren overwegend militairen en de leden van hun gezinnen.

Volgens de woordvoerder van de Civiele Bescherming, Mohammed Achour, was het vliegtuig net vertrokken van de luchthaven in Boufarik en was het op weg naar een militaire basis in Bechar, in het zuidwesten van Algerije. "Het toestel stortte neer in een landbouwgebied zonder inwoners. De inzittenden van het vliegtuig waren soldaten.”  Het zou om een transportvliegtuig gaan van het type Iljoesjin IL-76.

De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk. Het ministerie van Defensie heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers en meldt dat er een onderzoek werd geopend. De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Videospeler inladen...

Meest gelezen