Videospeler inladen...

Planckendael verwelkomt (opnieuw) olifantenkalfje, en zo ziet zijn stamboom eruit  

In Planckendael is vannacht opnieuw een Aziatische olifant geboren. Het olifantenkalf is een mannetje, en heeft dezelfde moeder als Kai-Mook. Binnen het kwartier stond het dier al op zijn pootjes, meldt het dierenpark. Het is de derde olifantenbaby voor Planckendael op een half jaar tijd. Een naam heeft de mannetjesolifant nog niet, maar wel is zeker dat het dier een naam krijgt met een T.  

Het olifantje is vannacht om half vier ter wereld gekomen. Het is de derde keer in zes maanden tijd dat er bij de olifanten in Planckendael aan gezinsuitbreiding wordt gedaan.  Na twee vrouwtjes verwelkomt het dierenpark nu een mannetje.

Het olifantenkalf is de zoon van olifant Phyo Phyo, en de broer van Kai-Mook. Kai-Mook was in 2009 de eerste olifant die in België werd geboren.  Chang, de vader van het kersverse olifantenkalf, heeft intussen al vier olifanten verwekt in ons land: twee bij Phyo Phyo, en twee bij haar dochters. De stamboom van de olifantenfamilie in Planckendael wordt er daarmee niet eenvoudiger op.

Vlotte bevalling

De bevalling is vlot en natuurlijk verlopen, zonder complicaties. "Alle
dames, de kudde die er rond stond die namen allemaal hun rol op, net
zoals ze dat in de natuur doen", zegt Ilse Segers van de Koninklijke
Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA).

"Er is geen enkele reden om het olifantje vandaag binnen te houden. Ze gaan vandaag hun buitenverblijf verkennen, en de mensen kunnen het olifantenkalf dus al zien."

Baby T.

In 2018 krijgen alle baby's een naam met een T, dus ook deze nieuwe olifant. Alle Aziatische olifanten krijgen ook een Aziatische naam.  "De verzorgers gaan een drietal namen bekendmaken, en de mensen kunnen dan via Facebook laten weten wat hun favoriete naam is voor onze nieuwe bewoner", besluit Segers.

Videospeler inladen...

Meest gelezen