2017 Invision

The Hollywood Reporter: "Spiderman-bedenker Stan Lee heeft nood aan een eigen superheld"

The Hollywood Reporter meldt dat Stan Lee (95) in de problemen zit. Stan Lee is de bedenker van verschillende van Marvels meest succesvolle superhelden als Spiderman, Thor en de Fantastic Four. Zijn naaste vrienden en zijn eigen dochter zouden hem zijn fortuin afhandig willen maken. 

The Hollywood Reporter (THR) schetst een schrijnend portret van Stan Lees oude dag. De 95-jarige man zou onder invloed staan van enkele kwaadwillende personen die zich zijn fortuin willen toe-eigenen, zoals zijn eigen dochter Joan Celia (J.C.) Lee (67). Sinds de dood van zijn vrouw Joan(ie) in juli vorig jaar gaat het bergaf met de man. 

Stan Lee is de bedenker of medebedenker van enkele van Marvels meest succesvolle superhelden als Spiderman, Black Panther, Dr. Strange, Thor, The Fantastic Four en meer. Terwijl zijn helden binnenkort de krachten bundelen in Marvels nieuwe film "The avengers: infinity war," lijkt, volgens het verhaal van THR,  Lee zelf in hoge nood.   

Gevangenschap

Alles zou misgegaan zijn sinds de dood van zijn vrouw. Voorheen was iedereen jaloers op hun actieve oude dag en hun avondritueel van martini's sippen. Nu lijkt hij gevangen door de botsende belangen van de mensen in zijn omgeving. Bradley J. Herman, de voormalige businessmanager van Lee, maakt zich zorgen over de man: "Ik kan mijn tranen haast niet bedwingen. Het breekt mijn hart om iemand waar ik zo van houd in een staat van gevangenschap te zien. Hij heeft nu nood aan zijn eigen superheld." 

Stan Lee verkeert in een staat van gevangenschap. Hij heeft nood aan zijn eigen superheld

Bradley J. Herman, ex-businessmanager Stan Lee

"Mensen met kwade bedoelingen"

In een document dat Lee samen met zijn advocaat Tom Lallas op 13 februari heeft opgesteld probeerde hij zijn fondsen te beschermen. Daarin worden drie namen genoemd van mensen die "slechte bedoelingen hebben" en die zijn fondsen niet zomaar mogen misbruiken. 

Die drie zijn: Keya Morgan, een verzamelaar van memorabilia van bekende personen (Michael Jackson, Marilyn Monroe) en de belangrijkste beheerder van Lees zaken op dit moment. Morgan wil ook heel graag een biografische film over Lee producen. Ten tweede Max Anderson, Lees roadmanager voor zijn bezoeken aan conventies en de beheerder van een pop-upmuseum over hem. En tot slot Joan Celia Lee, de enige dochter van Lee en zijn overleden vrouw Joanie. 

Stan Lee samen met zijn overleden vrouw Joanie
AP2011

Morgan en Anderson hebben beiden een strafblad wegens huiselijk geweld en zijn dochter zou volgens het officiële document maandelijks 16.000 tot 32.000 euro uitgeven met haar kredietkaarten. J.C.'s enige bron van inkomsten is het fortuin van haar vader. Ze maakt al haar hele leven lang (fysiek) ruzie met haar vader, haar moeder Joanie was de enige die haar in toom kon houden.

Om het verhaal nog ingewikkelder te maken beschuldigen de drie nog een vierde persoon van het stelen van Lees fortuin namelijk Jerry Olivarez. Olivarez begon als Lees bloemist maar groeide uiteindelijk uit tot zijn vertrouwenspersoon. Sinds de dood van Joanie hebben Anderson en Morgan hem elk contact met Lee verboden. De vier kunnen elkaar niet luchten of zien en doen er alles aan om Stan Lee voor hun eigen kar te spannen. 

Alles gaat zoals ik het wil. Mijn vrienden zijn mijn vrienden, mijn dochter is mijn dochter en ik begin te leren wie mijn vijanden zijn

Stan Lee

"Allemaal leugens"

Nadat het document van Lallas gelekt werd, stuurde Keya Morgan, die zichzelf als Lees beste vriend beschouwt, een filmpje naar THR waarin Stan Lee beweert dat alles wat in het document staat verzonnen is. Hij zou het niet hebben kunnen lezen omdat hij stilaan blind aan het worden is. Op het einde hoor je Morgan zeggen: "Vergeet je slechte zicht niet, Stan." Het geeft de indruk dat hij de regie in handen heeft.

In het filmpje zegt Lee dat zijn relatie met zijn dochter "nooit beter was". "Het document van Tom Lallas staat vol leugens. Ik ben bij geen enkele rechtszaak betrokken, tegen mij of door mezelf opgestart. Alles in mijn leven gaat zoals ik het wil. Mijn vrienden zijn mijn vrienden, mijn dochter is mijn dochter en ik begin stilaan te leren wie mijn vijanden zijn."

Hoewel Lee zo zelf zou ontkennen dat hij in de problemen zit, blijft zijn naaste omgeving zich zorgen maken. De politie is al meerdere keren naar zijn villa uitgereden om er de gemoederen te bedaren. Het lijkt erop dat de vier personages iedereen uit zijn buurt willen houden en elk vermoeden van kwaadwilligheid de kop in willen drukken.

Cameo

Stan Lee is ontzettend populair bij zijn fans onder meer door zijn vele cameo's in de Marvel-films: 

Meest gelezen