Videospeler inladen...

Tinder voor talenten: een date met toekomstige werkgevers?

Een sollicitatiebrief en een cv met een oplijsting van je diploma's en ervaring, daarmee maak je vandaag weinig indruk op potentiële werkgevers. Je talenten en interesses zijn even belangrijk. En om ze beter in kaart te brengen heeft de VDAB een app ontwikkeld, de "Talent-Tinder".

De tool is vandaag voorgesteld in Vilvoorde. Hij is het resultaat van een samenwerking tussen de VDAB en de Limburgse start-up Odyn. Vanaf juni kan iedereen zich registreren op het platform Odyn en er zijn of haar talenten aanbieden. Intussen is het bedrijf nog op zoek naar mensen om de tool uit te testen en evalueren op de website odyn.io.

Bouwt u graag een boombut? Vindt u het leuk om door de natuur te wandelen?

De "Talent-Tinder" is een tool die met een reeks vragen peilt naar iemands intrinsieke talenten voor de arbeidsmarkt. Er worden een 30-tal activiteiten voorgelegd. Ben Croonenborghs, managing director van Odyn: "Aan de hand van de antwoorden stellen wij een profiel samen en kijken we welke jobs je op het lijf geschreven zijn of welke opleidingen nuttig zouden zijn. We matchen die informatie dan met profielen die bedrijven ons aanreiken over de werknemers waar zij op zoek naar zijn."

We moeten de klassieke manier van werven en solliciteren durven in vraag stellen.

Fons Leroy, Afgevaardigd bestuurder VDAB

VDAB ondersteunde het project door informatie over competenties en de arbeidsmarkt ter beschikking te stellen. "Het competentiegericht matchen passen we al geruime tijd toe binnen de reguliere dienstverlening van de VDAB", zegt afgevaardigd bestuurder Fons Leroy. "Talent-Tinder doet hetzelfde, maar op een aantrekkelijke gebruiksvriendelijke manier."

Videospeler inladen...

Meest gelezen