Unieke middeleeuwse graven gevonden in Temse

In Temse zijn in de Durmevallei bijna 50 graven uit de vroege middeleeuwen ontdekt. Dat gebeurde tijdens werken aan de Durme.

De graven dateren uit de 7e eeuw en liggen verspreid over een gebied van meer dan 500 vierkante meter. Zulke oude graven zijn nog maar zelden ontdekt in Vlaanderen. In de graven zijn ook heel wat voorwerpen gevonden, zoals sieraden, kralen, mantelspelden, zwaarden, messen en schilden. 

In die periode werden de doden nog vaak in een soort grafkelder begraven. Kort daarna werden de overledenen in eenvoudige putten begraven. Het gaat dus om unieke archeologische vondsten, omdat de graven ons meer kunnen leren over de begrafenisrituelen in de middeleeuwen in Vlaanderen. 
De Gentse Universiteit gaat de begrafenissite nu verder onderzoeken. 

kasto80

Meest gelezen