VRT

Verkeershinder op E40 in Merelbeke: nieuwe fase van wegenwerken is gestart met uitstel

In Merelbeke is de nieuwe fase van de wegenwerken op de E40 gestart. Normaal zou dat vannacht al gebeuren, maar door de regen moest gewacht worden tot na de ochtendspits vanmorgen. Het verkeer houdt best rekening met hinder.

Het verkeer zou de voorbije nacht over één rijstrook geleid worden om wegmarkeringen aan te brengen. Maar daarvoor moest het wegdek droog blijven, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom besloot de aannemer om pas vandaag, na de ochtendspits, te starten met de werken voor de fasewissel.

Voor die werken wordt één rijstrook ingenomen in beide richtingen. Het verkeer kan voorlopig dus nog passeren over twee rijstroken. In de loop van vanavond zullen werken worden uitgevoerd waarvoor er twee rijstroken in elke richting nodig zijn. Het verkeer kan dan in beide richtingen slechts via één rijstrook passeren.

Voor de ochtendspits morgen zal de fasewissel afgerond worden. Dat betekent dat de nieuwe verkeerssituatie vanaf de ochtendspits zal starten, waarbij de werfzone in de rijrichting van Brussel ligt in plaats van de rijrichting Oostende. Vanaf dan zal het verkeer weer in beide richtingen over drie versmalde rijstroken rijden.

Wat houden de werken in?

Sinds 20 maart 2017 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan 2 nieuwe bruggen aan de E40: de brug over de Tijarm en de brug over de Oude Gaversesteenweg. Tussen de Tijarm en de Hundelgemsesteenweg komen langs beide zijden van de E40 nieuwe geluidsschermen. Door een tijdelijke brug te bouwen naast de E40, blijft verkeer op de E40 in elke fase van de werken in beide richtingen mogelijk. De werken zullen tot het einde van 2018 duren. Meer informatie vindt u op de website van Wegen en Verkeer.

Meest gelezen