"Stalking" van bruine beer leidt tot bijna fatale aanval en storm van kritiek

In een opmerkelijk filmpje op YouTube is te zien hoe mensen op een sneeuwscooter de achtervolging inzetten op een bruine beer. Bijna wordt een van hen gegrepen door de boze beer, die net uit zijn winterslaap ontwaakt is en op zoek is naar voedsel. De actie van de groep wordt sterk veroordeeld.

Volgens "The Siberian Times"  werden de beelden gemaakt op de Koerilen,  een eilandengroep in de Stille Oceaan.  Volgens een plaatselijke minister is het gedrag van de mensen in het filmpje ontoelaatbaar. "We zien hier het buitensporige gedrag van volwassenen die voor de fun een wild dier achternazitten", zegt de viceminister van Bosbouw en Jacht, Danila Dudarev.

De autoriteiten hebben al contact gehad met de vrouw die het filmpje op YouTube heeft gezet. Omdat de namen van de personen in het filmpje onbekend zijn,  zijn er nog geen gerechtelijke stappen ondernomen.

Meest gelezen