18 maanden cel en fikse boete voor diefstal van 900.000 euro aan pistachenoten en amandelen

Drie verdachten die voor 900.000 euro aan pistachenoten en amandelen gestolen hadden bij een notenbedrijf, zijn door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot straffen van 18 maanden en een fikse geldboete. 

Begin 2014 verdwenen plots zes zendingen van een notenbedrijf. De waarde? Zo'n 900.000 euro. Het onderzoek leidde naar een gloednieuw importbedrijfje in Spanje dat één loods gehuurd had waar zes zendingen met pistachenoten en amandelen toegekomen waren, die meteen verkocht waren aan Spaanse afnemers. 

Het was een werknemer van het notenbedrijf die achter de diefstal zat. Hij werkte op de klantendienst en had zo zicht op de zendingen. Zijn zus en een derde persoon hadden het bedrijfje in Spanje opgericht. 

De drie verdachten zijn nu veroordeeld tot celstraffen van 18 maanden en boetes van 3.000 euro. Voor de werknemer is zijn straf wel deels met uitstel. Ook het bedrijfje dat de drie opgericht hadden, kreeg een fikse geldboete van 183.000 euro. Het notenbedrijf kreeg een schadevergoeding van bijna 900.000 euro. 

Meest gelezen