Authentieke kasseistrook in Nevele bedreigd

De inwoners van een oude kasseiweg in Nevele zijn ongerust, omdat hun straat heraangelegd wordt. De Rostraat is één van de laatste authentieke kasseiwegen in de gemeente.

Rostraat

De inwoners van de Rostraat zijn bezorgd, want hun straat word heraangelegd. De Rostraat is één van de laatste authentieke kasseiwegen in de gemeente en vormt de verbinding tussen Nevele en Hansbeke. De buurt is op zich wel blij met de heraanleg, maar de gemeente is van plan om enkel de middenstrook van de kasseien te bewaren. Links en rechts daarvan komt er asfalt.

"Dat is echt geen zicht", zegt buurtbewoner Jan Langeraert. "Maar zo wordt het ook onveiliger voor fietsers, want de kasseistrook was een natuurlijk remming voor de auto's. Die valt nu weg en de auto's gaan nog sneller door onze straat rijden." Nu zondag organiseren de inwoners van de Rostraat een kasseikoers per fiets om hun bezwaren kracht bij te zetten. De buurtbewoners zijn ook van plan om een bezwaarschrift in te dienen. 

kasto80

Meest gelezen