Videospeler inladen...

Binnenkort premie voor wie een elektrische bromfiets of motor koopt

Wie vanaf 15 april een elektrische bromfiets of motor koopt kan daar een premie voor krijgen. Tot een kwart van de aankoopprijs wordt terugbetaald, met een maximum van 1.500 euro voor een elektrische motor of 750 euro voor een bromfiets klasse B.  

Na de elektrische fietsen en auto's worden ook elektrische motoren en bromfietsen steeds populairder. Vorig jaar werden er zo'n 87 elektrische motoren ingeschreven en zo'n 2.400 elektrische brommers. Maar het lijkt hoogst waarschijnlijk dat dit jaar de verkoop een pak hoger zal liggen. Wie vanaf 15 april zo'n elektrische motor of brommer koopt, krijgt daar vanaf nu een premie voor. Die kan tot een kwart van de aankoopprijs oplopen, met een maximum van 750 euro voor een elektrische bromfiets klasse B en 1.500 euro voor een elektrische motor.

Duurder maar goedkoper in onderhoud 

De aankoopprijs van zo'n bromfietsen en motoren ligt hoger dan bij benzinemotoren. Maar fans van het elektrisch rijden wijzen ook naar de voordelen. Zo zijn de kosten qua onderhoud en herstel veel beperkter omdat er bijvoorbeeld geen oliefilter en amper olie is. En nog opvallend, net zoals een elektrische auto is ook een elektrische motor bijzonder stil.

Meest gelezen