Bioscoop in Hilversum houdt "Bassie en Adriaan"-marathon op Hemelvaartsdag

Op 10 mei houdt een bioscoop in Hilversum een heuse "Bassie en Adriaan"-marathon. Die dag kunnen fans alle afleveringen van het seizoen "De reis vol verrassingen" uit 1994 in 1 ruk bekijken in aanwezigheid van Aad van Toor (Adriaan).

Nederland is (weer) helemaal in de ban van "Bassie en Adriaan", de jeugdreeks van de broers Bas en Aad van Toor die in de jaren 80 en 90 ook bij ons populair was. Aanleiding is een tweet van 1 van onze noorderburen enkele weken geleden waarin hij Netflix vroeg alle afleveringen van weleer aan te bieden.

Dj's Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen van radiozender 3FM sprongen meteen op de kar en startten een petitie om Netflix te overtuigen. Voorlopig is de streamingdienst nog niet overstag gegaan, maar VUE in Hilversum zet alvast een stap in de goede richting: op Hemelvaartsdag organiseert de bioscoop een heuse "Bassie en Adriaan"-marathon.

Caravan

Fans kunnen op 10 mei alle afleveringen van het seizoen "De reis vol verrassingen" uit 1994 in 1 ruk bekijken in de cinemazaal. Wie er bij wil zijn, moet de komende tijd aandachtig naar het radioprogramma van Verkoeijen en Van der Molen luisteren en hun Facebookpagina in de gaten houden.

Aan Verkoeijen en Van der Molen heeft niemand minder dan Aad van Toor beloofd de marathon mee uit te zitten. Hij neemt de originele caravan, de auto en Robin de Robot uit "Bassie en Adriaan" mee. Zijn broer Bas (Bassie) kan wegens gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

De broers Van Toor braken in de jaren 60 door als het acrobatenduo The Crocksons. Met hun beroemde stoelenact reisden ze de wereld rond. Later waren ze meer dan 3 decennia op de televisie te zien en maakten ze verschillende reeksen onder de noemer "Bassie en Adriaan".

Meest gelezen