Chris Pratt helpt doodzieke jongen met afwerken van 'bucket list'

Na een onschuldige val in november 2015 met aanhoudende pijn viel verschillende maanden later het harde verdict dat Jacob Monday aan een zeldzame vorm van botkanker leed. Voor de tiener was het het begin van diverse operaties en chemotherapiebehandelingen. Maar het mocht niet baten en in december werd kanker in zijn longen vastgesteld. Daarop besliste hij eind maart alle behandelingen stop te zetten en zolang het kon nog het beste uit zijn leven te halen. En dus besliste de nu 16-jarige Monday, die in Clifton Park in de Amerikaanse staat New York woont, tot het opstellen van een 'bucket list'. Zo wilde hij onder meer "Jurassic world"-acteur Chris Pratt ontmoeten.

"Na de uitzaaiingen in mijn longen zeiden de dokters me dat, ondanks bijkomende chemo, de kans vrij groot was dat de kanker niet zou overwonnen worden. Ik heb dan besloten alle behandelingen stop te zetten. De tijd die me rest, wil ik met mijn familie doorbrengen en voor hen wil ik nog mooie herinneringen achterlaten. Samen met mijn moeder en mijn jongere broer heb ik dan een 'bucket list' samengesteld", aldus Monday eind maart op nieuwswebsite Spectrum News.

Op de lijst van dingen die hij nog wil realiseren stonden onder meer indoor-skydiven, gaan kamperen, zwemmen tussen schildpadden en een paar beroemdheden ontmoeten, zoals komiek Jeff Dunham en acteur Chris Pratt.

Toen het verhaal van Monday Pratt ter ore kwam, zakte hij naar de jongeman af. "We hebben leuk met elkaar gepraat en hebben er verschillende uren lang een lap op gegeven", reageerde de acteur nadien.

En Monday bleek nog een andere wens te hebben, namelijk 100.000 volgers op Instagram bereiken, om op die manier de problematiek rond kanker wereldkundig te maken, op basis van zijn eigen verhaal. Pratt zou Pratt niet zijn mocht hij daarbij geen handje willen helpen. En dus publiceerde hij een oproep via zijn eigen Instagram-account:

En het lijkt te lukken: momenteel is het aantal volgers voor Monday's account al gestegen tot ruim 82.000.

Meest gelezen