Genkse schepen Çaglar beschuldigd van valsheid in geschrifte

De Genkse schepen voor Sport en Openbare Werken Ali Çaglar (CD&V) moet volgende week voor de rechter komen op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte. Tot dan zet hij een stap terug als schepen.

Çaglar zou een Nederlandse ondernemer in contact hebben gebracht met distributienetbeheerder Infrax. Daarna zou die ondernemer een factuur voor drukwerk hebben betaald. Maar schepen Çaglar zou die niet bij zijn verkiezingsuitgaven hebben gevoegd.

De Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie (CDBC) voert onder leiding van het federale parket het onderzoek naar Ali Çaglar. Hij moet voor de correctionele rechtbank in Tongeren verschijnen.

De schepen zet nu dus tijdelijk een stap terug tot er een uitspraak is in de zaak. Volgende week wordt op het Genkse schepencollege besproken wie tijdelijk de taken overneemt van schepen Çaglar.

"Ik benadruk dat ik nooit de intentie gehad heb om welk bedrijf dan ook enig voordeel te verschaffen bij de toewijzing van werken. Het is niet ongewoon dat mensen met een politiek mandaat bedrijven in contact brengen met overheidsinstellingen", reageert Çaglar.

De burgemeester van Genk, Wim Dries (CD&V) noemt het "moedig" dat Çaglar een stap opzij zet "zonder wedde". "Dit geeft ons in alle rust de kans om dit grondig te onderzoeken", zegt Dries bij Radio 2 Limburg.

Meest gelezen