Antwerpse oplichtster opnieuw voor de rechter

Een Antwerpse vrouw van 61 moet opnieuw voor de rechter komen omdat ze wordt verdacht van oplichting. De vrouw gaf zich bijvoorbeeld uit als een nicht van topindustrieel Jan Declercq, of als vriendin van Guy Verhofstadt en Johan Museeuw. De vrouw zou via die praatjes 12 gedupeerden samen 600.000 euro armer hebben gemaakt.

John Makoldin uit Grembergen, bij Dendermonde, is één van de gedupeerden. "Ze beloofde mij werk, ze kwam heel geloofwaardig over. Maar toen we vermoedens kregen en vragen stelden, begon ze te dreigen." John Makoldin en z'n familie verloren bijna een half miljoen euro door de vrouw. 

Uiteindelijk diende een slachtoffer in Knokke-Heist een klacht in, waarop de vrouw werd aangehouden. Eind september volgen de pleidooien in de zaak plaats.

Meest gelezen