Kust zoekt leerkrachten om redder aan zee te zijn

De kustgemeenten zijn op zoek naar redders. Elk jaar is het moeilijk om mensen te vinden die in augustus redder aan zee kunnen zijn. Dat komt omdat veel studenten dan tweede zit hebben. Dus waarom geen leerkrachen inzetten?

De meeste redders zijn jobstudenten. En door de examens zijn er dus vaak te weinig redders in augustus. Daarom doet de kustreddingsdienst een oproep naar mensen die geen student meer zijn. Leerkrachten bijvoorbeeld, die in augustus kunnen bijspringen. Een klein deel van de redders is nu al geen student meer, maar dat aantal mag omhoog.

Leerkracht op het strand

De meeste niet-studenten die nu al redder zijn, zijn mensen uit het onderwijs. Zij hebben dan ook de redderscursus gevolgd. An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen: "Het zijn eigenlijk mensen die gedreven zijn en enorm veel passie hebben voor het reddersberoep. Ze offeren een deel van hun vrije tijd en vakantie daaraan op, dus dat is fantastisch!" 

Elk jaar zijn er tussen 15 juni en 15 september zo'n 1.400 redders nodig aan de kust. Om deze zomer nog redder te kunnen worden is het al te laat. Maar wie interesse heeft, kan zich eind augustus aanmelden om de cursus te volgen om volgende zomer als redder aan de slag te gaan. De cursus loopt van begin september tot eind maart.

Meest gelezen