Overvolle Abdijkerk voor begrafenis Alfred Vansina

In de Abdijkerk van Vlierbeek bij Kessel-Lo is oud-burgemeester van Leuven Alfred Vansina donderdagochtend begraven. Vansina stierf vorige week, hij werd 91 jaar.

De Abdijkerk van Vlierbeek was de geliefde kerk van oud-burgemeester Alfred Vansina. De kerk zat overvol. Zo was zijn partijgenoot van CD&V Mark Eyskens aanwezig, net als justitieminister Koen Geens. Ook provinciegouverneur van Vlaams-Brabant Lodewijk De Witte kwam naar de begrafenis, net als het voltallige schepencollege van Leuven. De zoon van Alfred, Dirk Vansina, is momenteel schepen in Leuven. 

Bewondering

Ook heel wat "gewone" Leuvenaars kwam hun oud-burgemeester een laatste groet brengen. Ze hebben alleen maar lof voor Alfred Vansina. "Hij was een goed getraind wandelaar", zegt Joël. "Ik ging soms met hem wandelen. Hij kon makkelijk 20 kilometer wandelen, zelfs op hoge leeftijd." 

Huguette kwam Vansina geregeld tegen in de plaatselijke supermarkt: "Ik had veel bewondering voor hem. Ik ben uit de buurt. In de winkel knikte hij altijd vriendelijk naar mij."

Meest gelezen