Videospeler inladen...

Problemen met vuil water in Kuurne en Harelbeke nog niet opgelost

Er zijn nog altijd problemen met het water in Kuurne en Harelbeke: het ziet bruin en er zit zand in. Dat is al sinds het weekend zo. Dat komt door werken aan een toevoerleiding.

De problemen met het water in Kuurne en Harelbeke geraken maar niet opgelost. De Watergroep zal de leidingen vandaag en morgen grondig spoelen. "We starten met een grootschalige spoelactie", zegt Kathleen De Schepper van de Watergroep. "Daardoor kan er een drukdaling zijn. We hopen dat de problemen tegen het weekend volledig van de baan zullen zijn."

De watergroep raadt de mensen aan om was- en vaatwasmachines voorlopig niet meer te gebruiken. Want door het zand in het water zijn er toestellen die het laten afweten. "Klanten bellen constant omdat de wasmachine geen water meer neemt of de vaatwas het niet meer doet", zegt Saskia van Elektro Depijpere in Kuurne.

Meest gelezen