Archieffoto ter illustratie
Jasper Jacobs

Slachthuis Heist-op-den-Berg blijft voorlopig dicht

Eind maart trok het Voedselagentschap de vergunning in van het slachthuis van Heist-op-den Berg, na aanhoudende problemen met hygiëne, onderhoud en kwaliteitscontrole. Het bedrijf vocht de sluiting aan bij de Raad van State maar krijgt daar nu ongelijk. Voorlopig blijft het slachthuis dus dicht.

Het Voedselagentschap benadrukt dat het intrekken van een vergunning nooit zomaar gebeurt.  Het is het einde van een heel proces. "Een half jaar geleden is er nog een plan opgesteld om de problemen in Heist-op-den-Berg aan te pakken maar er kwam geen beterschap. Daarop hebben we de vergunning ingetrokken", zegt Katrien Stragier van het Voedselagentschap.

Het bedrijf, waar runderen worden geslacht, kan nu twee zaken doen. Ofwel wachten op een uitspraak ten gronde van de Raad van State, maar dat duurt lang. Ofwel een nieuwe vergunning aanvragen. Dat is wat het bedrijf intussen gedaan heeft. Die procedure loopt nog.

Het dossier voor de aanvraag van de nieuwe erkenning is nog niet compleet, volgens het Voedselagentschap. Daarna volgt er een eerste inspectie van de infrastructuur. Bij een positief resultaat krijgt het bedrijf een voorlopige erkenning, voor drie maanden, en dan eventueel een definitieve erkenning, na een volledige inspectie van zowel de infrastructuur als de manier van werken.

Meest gelezen