Sluikstort van 12 ton in Sint-Stevens-Woluwe

In Sint-Stevens-Woluwe bij Zaventem is er opnieuw een groot sluikstort ontdekt. Dit keer op een privéterrein aan de Bevrijdingslaan, vlak bij de oprit van Sint-Stevens-Woluwe naar Brussel.

Volgens schepen Erik Rennen is die plek ideaal voor als je niet gezien wil worden. "Het is een gedroomde plaats om te storten want je gooit je afval uit de auto en je bent binnen de 30 seconden op de autosnelweg. Dit keer gaat het om veel afval, zo'n 12 ton in totaal. Het gaat om zetels, huisvuil, potten en pannen, lege bakken frisdrank en ga zo maar door." 

Opkuis van drie dagen 

De opkuis zal zeker drie dagen duren. Het is de eigenaar van de grond die de kosten moet betalen, in dit geval een oudere dame van 90 jaar. Het gaat om duizenden euro's in totaal. De gemeente zal het sluikstort wel zo snel mogelijk in haar plaats opruimen. "Want zo een sluikstort trekt ongedierte aan. Er zitten daar katten, ratten en zelfs vossen. We mogen geen risico's nemen voor de volksgezondheid." 

Mobiele camera's 

De eigenares heeft alvast besloten om haar terrein af te spannen om te vermijden dat dit nog eens kan gebeuren. De gemeente Zaventem gaat mobiele camera's aankopen om sluikstorters sneller te kunnen vatten. 

 

Meest gelezen