Sociaal ondernemer Sihame El Kaouakibi krijgt ‘Global Diversity Award’

De Antwerpse sociaal ondernemer Sihame El Kaouakibi heeft vanavond in het Brusselse Egmont paleis de ‘Global Diversity Award’ gekregen, een organisatie van het 'Global Executive Search' bedrijf Stanton Chase. De award bekroont een bedrijf dat zich inzet voor de bevordering van diversiteit binnen organisaties.

De jongerenactiviste en sociaal ondernemer Sihame El Kaouakibi ontving de ‘Global Diversity Award’ tijdens een meeting van het 'Global Executive Search' bedrijf Stanton Chase. Met de award wil Stanton Chase een bedrijf in de kijker zetten dat zich inzet voor de bevordering van diversiteit binnen organisaties.

Stanton Chase stelt dat diversiteit ruimer moet worden gezien dan louter ‘gelijkheid van geslacht’. Het moet volgens het bedrijf om veel meer gaan, zoals intergenerationele- en etnische diversiteit. Elementen waar Sihame El Kaouakibi oog voor heeft.

El Kaouakibi pleit er al jaren voor dat het bedrijfsleven de bestaande diversiteit in de samenleving moet weerspiegelen, zowel op het vlak van gender als op het vlak van etnische achtergrond. Ze werkte aan verschillende (jongeren)projecten zoals Let's Go Urban en De Campagne TROEF van de stad Antwerpen.

Met haar vennotschap A Woman's view biedt El Kaouakibi consultancy aan rond jongeren, urban arts, integratie, diversiteit en positieve zingeving. In 2017 richtte ze het digitaal platform WannaWork op. Het is een jobsite waar tools worden aangereikt om te solliciteren en die kunnen helpen om een zo goed mogelijk beeld te geven van de kandidaat zijn talenten, passies en waarden. Voor bedrijven zijn er tools om hun vacatures zo te plaatsen dat ze de nieuwe generatie ook echt bereiken.

Bekijk hier het journaalfragment van 25/09/2017 over de lancering van ‘WannaWork’.

Videospeler inladen...

Meest gelezen