Videospeler inladen...

Spaanse politie werkt mee met grote drugsactie in Voerstreek: 25 mensen betrapt, onder wie 2 cipiers

Bij een grootschalige controle-actie tegen het drugstoerisme in de Voerstreek zijn 25 mensen betrapt met cocaïne of cannabis, onder hen 2 cipiers. Op een snelwegparking op de E25 tussen Maastricht en Luik, zijn bestuurders van de weg gehaald en gecontroleerd. Twintig Spaanse agenten stonden de Belgische politie bij.

De politie stelde in totaal 25 processen-verbaal op wegens drugsbezit. 16 van de 25 werden als vereenvoudigde processen-verbaal opgesteld voor gebruikershoeveelheden drugs. Bij 6 pv's inzake drugs gebeurde de afhandeling via de onmiddellijke minnelijke schikking, waarbij de betrapte personen meteen via een bankterminal de boete konden betalen. Vier processen-verbaal werden op de gewone manier afgehandeld, omdat er minderjarigen bij betrokken waren.

De politie stelde 3 pv's op voor verboden wapendracht. Het ging om slagwapens. Eentje betaalde de onmiddellijke minnelijke schikking door betaling via een terminal. Bij de controle, die tot 23 uur duurde, troffen de agenten drie personen aan, die voor verhoor geseind stonden.

De deelname van de Spaanse politiemensen kaderde in hun opleiding bij de dienst hondensteun van de federale politie in Neerhespen (Linter). De Voerense politie houdt geregeld controles langs de E25, die de verbinding vormt tussen Nederland en Luik en waar veel drugstoeristen passeren.

Meest gelezen