Eurokip roept gevogeltegehakt terug wegens gevaar voor salmonella

Het bedrijf Eurokip uit Temse roept in overleg met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) gevogeltegehakt van het merk Kok O'rell terug. Bij controles werd salmonella vastgesteld.

Het gaat om "gekruid gevogeltegehakt" met lotnummer 95433 en vervaldatum 12 april 2018 dat verkocht is tussen 5 en 9 april. Klanten kunnen het gehakt terugbrengen naar het verkooppunt. De producten worden terugbetaald aan de kassa. 

Symptomen

Wie symptomen van salmonella vertoont, wordt gevraagd een arts te raadplegen. De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette voedsel. 

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de kwaliteitsdienst van Eurokop op het nummer 03/711 14 35.

Meest gelezen