AFP or licensors

Volkswagen houdt grote kuis bij topmanagement, ook topman Müller moet vertrekken

Volkswagen heeft zijn topmanagement en structuur grondig herschikt. Verschillende managers moeten vertrekken, ook topman Matthias Müller. De Duitse autobouwer wil zichzelf zo klaarstomen voor de toekomst.

Er beweegt heel veel in autoland. Auto's rijden steeds meer autonoom en de elektrische auto is dan eindelijk toch aan een opmars bezig. Om sneller op al die veranderingen in te spelen, heeft Volkswagen de top van zijn hiërarchie herschikt.

Topman Matthias Müller wordt vervangen door de Oostenrijker Herbert Diess, die in 2015 overkwam van BMW. Müller volgde in datzelfde jaar Martin Winterkorn op middenin het sjoemelsoftwareschandaal.

Volkswagen gaat ook al zijn merken en managementfuncties groeperen en toespitsen op zes afzetmarkten + China. Dat China zo veel aandacht krijgt is niet toevallig, want dat land is nu al de belangrijkste afzetmarkt voor elektrische auto's.

Meest gelezen