Ziekenhuis en hotel bundelen de krachten in Genk

Het Ziekenhuis Oost-Limburg gaat samenwerken met het M Hotel in het centrum van Genk. De bedoeling is dat patiënten die vaak naar het ziekenhuis moeten komen, voor een revalidatie bijvoorbeeld, kortbij kunnen logeren. Een tiental kamers worden tegen eind dit jaar aangepast aan hun behoeften.

"Op dit moment zijn we bezig met een proefkamer", zegt Jurgen Ritzen van het ZOL. "In samenspraak met het M Hotel bekijken we wat de noden zijn van de patiënten, zoals een lift en een ruime badkamer. En de bedoeling is om tegen het einde van dit jaar zo'n 10 kamers ter beschikking te stellen voor mensen die iets meer zorg nodig hebben."

Het gaat dan vooral over patiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis, maar wel nog vaak naar het ziekenhuis moeten komen. "Dat zijn bijvoorbeeld patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan en bijna dagelijks in het ziekenhuis moeten zijn om te revalideren", gaat Ritzen verder. "Zo moeten ze niet elke dag de afstand van hun huis naar het ziekenhuis afleggen."

Geen zorghotel

Het is geen zorghotel, zoals er één zal komen tegenover het Mariaziekenhuis in Overpelt. "Het hotel wordt niet speciaal gebouwd voor onze patiënten en het is ook niet op de campus gelegen, maar we willen wel een extra service bieden. Het verplegend personeel van het ziekenhuis zal ook niet mee verhuizen naar het hotel, maar het hotelpersoneel zal wel opgeleid worden om aan de eerste zorgvragen te voldoen. Of ze kunnen de gasten zo snel mogelijk met de juiste zorgverleners in contact brengen."

Meest gelezen