3000 Leuvense Nepalezen vieren Nieuwjaar

Morgen vieren de Leuvense Nepalezen Nieuwjaar want dan start voor hen 2075. In Leuven wordt het feest voor de 11de keer gevierd, maar voor het eerst op een openbare plaats.

Na Antwerpen telt Leuven de meeste inwoners met Nepalese roots. Dat zou te maken hebben met het Engelse koloniale verleden waardoor Nepalezen gemakkelijker Nederlands leren dan Frans. De Leuvense Nepalezen kennen elkaar allemaal vrij goed. Veel van hen werken in de horeca of baten zelf een restaurant uit.

Volksfeest

Morgen is het feest op het Martelarenplein vanaf 14u met Leuvens en Nepalees bier en allerlei Nepalese specialiteiten. Elke bezoeker krijgt een gratis drankje. Voor de kinderen zijn er springkastelen en kinderanimatie. Op het plein zal je ook kunnen kijken naar Nepalese muziek en dans.

Meest gelezen