Videospeler inladen...

Derde dag op rij: opnieuw verdachte oplegger gevonden in Limburg, vermoedelijk gevuld met drugsafval

In Limburg is er opnieuw een verdachte oplegger gevonden, vermoedelijk gevuld met drugsafval. Deze keer werd de truck gevonden in Overpelt. Opvallend: het is al de derde keer in evenveel dagen dat er zo'n oplegger gevonden wordt. Sinds januari werd er al 14 keer een dumping met drugsafval gevonden, dat is al meer dan heel vorig jaar samen.

Volgens het parket is de oplegger volledig gevuld met plastieken vaten van 20 liter. In totaal gaat het om ongeveer 15.000 liter chemisch afval. Om welke substantie het precies gaat, wordt nog onderzocht. Maar waarschijnlijk is het opnieuw drugsafval. 

Ook gisteren en eergisteren werd er al twee keer een gelijkaardige vondst gedaan, in Lommel en Neerpelt. In Lommel ging het om zes grote tonnen van elk duizend liter en 56 vaten van elk tweehonderd liter. In de oplegger in Neerpelt stonden vijftig vaten van elk tweehonderd liter en een grote ton van duizend liter. 

Dit jaar al meer dumpingplaatsen met drugsafval ontdekt dan héél vorig jaar

Als het effectief om drugsafval gaat, is het al de derde keer op één week tijd dat er een dumpingplaats gevonden wordt met een oplegger. "Drie op drie dagen tijd, dat is zeer opvallend", zegt Cedric Stuyck van het parket Limburg. "Alles samen maakt dit de grootste vondst van drugsafval in Limburg uit."

"Algemeen zien we een sterke stijging van het aantal dumpingen van drugsafval." Sinds begin dit jaar werd er dan al 14 keer een dumpingplaats aangetroffen, laat het parket van Limburg. Dat is al méér dan heel vorig jaar samen: toen werd er 13 keer een dumpingplaats aangetroffen. "Een verklaring daarvoor is dat blijkbaar de aanmaak van drugs in labo's sterk aan het stijgen is in de grensregio. Dat kan dus zowel in Nederland als in België zijn." Meestal gaat het om dumpings met drugsafval in een bos, in een voertuig, ... Dat er nu drie keer op rij een oplegger gebruikt is, is uitzonderlijk. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen