Elk 3e leerjaar in Vlaanderen krijgt boek van Marc De Bel over zwerfvuil

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) schenkt aan elk 3e leerjaar in Vlaanderen een nieuw boek van de bekende jeugdauteur Marc de Bel. Met "De wraak van ridder Piepus" wil ze sensibiliseren rond zwerfvuil en sluikstort. 

In "De wraak van ridder Piepus" trekken de Boeboeks Piepel en Soeza ten strijde tegen zwerfvuil. De Boeboeks, de vuistgrote "Aardewezens" die de hoofdrol spelen in de boekenreeks, hebben in hun Biezebos zoveel last van zwerfvuil dat hun zomerfeest in het water dreigt te vallen.

Met het boek willen minister Schauvliege en Mooimakers, het samenwerkingsverband van OVAM, Fost Plus en de Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), zoveel mogelijk schoolkinderen en hun omgeving aanmoedigen om mee hun schouders te zetten onder propere buurten.

"Het grappige en spannende verhaal doet kinderen niet alleen stilstaan bij de bergen afval die in de natuur belanden, maar toont hen vooral wat ze daar zélf aan kunnen veranderen", luidt het.

Het boek valt dinsdag en woensdag in de bus van de basisscholen. Het is bestemd voor de klasbibliotheek en er hoort ook een werkschrift bij met opdrachten rond afval en hoe dat aan te pakken

Meest gelezen