Europ Assistance telt iets meer skiongevallen in paasvakantie

Deze paasvakantie is het aantal skiongevallen in de Alpen licht gestegen, met vijf procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt althans uit de cijfers van bijstandsorganisatie Europ Assistance. Het aantal "technische interventies" is wel sterk gestegen, met bijna één derde. 

Door de overvloedige sneeuwval was het nog erg druk op de skipistes en gebeurden er iets meer ongevallen. 

Tijdens de paasvakantie van 2018 is het aantal skiongevallen in de Alpen gestegen met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De bijstandsverlener Europ Assistance ontving van vrijdag 30 maart tot en met donderdag 12 april 2018 in totaal 11.991 oproepen, met een piek van 1.182 oproepen op dinsdag 11 april. 

Technische interventies aanzienlijk gestegen

Hoewel de weersomstandigheden op de wegen gunstig waren, is het aantal "technische interventies" toch sterk gestegen (+29 procent). Dat wijst er volgens Europ Assistance op dat veel mensen er met de auto op uit getrokken zijn. 

De meest voorkomende blessures, zoals elk jaar zijn de knie- (39 procent), schouder- (11 procent), been- (11 procent), enkel/voet- (8 procent) en polsblessures (11 procent). Het aantal geblesseerden met een hoofdletsel bedraagt slechts 2 procent, "dankzij het dragen van een skihelm", aldus Europ Assistance.

De meeste skiongevallen deden zich vooral voor in de Franse Alpen (72 procent). In de andere Alpenlanden was dat in Italië (12 procent), Oostenrijk (10 procent) en Zwitserland (6 procent).

Meest gelezen