Videospeler inladen...

Topman Katoennatie Fernand Huts bouwt middeleeuws dorp in Kallo

In Kallo, een deelgemeente van Beveren, komt er volgende maand een nieuwe, toeristische trekpleister. Fernand Huts, topman bij Katoennatie, ontwikkelt er momenteel een erfgoedspel rond de legende van Reynaert De Vos.

Wie graag eens een middeleeuws dorp bezoekt, kan vanaf volgende maand naar het Waasland. Daar bouwt Fernand Huts op dit moment een volledig dorp na rond de legende van Reynaert De Vos, in de evenementenhal van Katoennatie. Het is de bedoeling om meer fietsers, wandelaars en andere toeristen naar het Waasland te trekken.

Daarnaast wil Huts ook dat de mensen de legende kunnen herontdekken. "Het verhaal van De Vos Reynaert is erfgoed van Vlaanderen", vertelt Fernand Huts. "We bouwen hier het vossenhol en een middeleeuws kasteel na, om de sfeer terug tot leven te wekken." Momenteel zijn ze in de loods nog volop bezig met de opbouw van het dorp. Vanaf begin mei gaat het open voor het grote publiek. 

kasto80

Meest gelezen