Heuvelland populair: aantal vakantiewoningen verdubbeld

Heuvelland is populair als bestemming voor een weekendje weg. Het aantal vakantiewoningen is de jongste vier jaar bijna verdubbeld.

In 2015 waren er 48 vakantiewoningen, maar nu zijn dat er al 90. Nochtans heeft het gemeentebestuur het reglement om een vakantiehuis te mogen uitbaten strenger gemaakt. Zo moeten de uitbaters vanaf nu ook effectief in de vakantiewoning wonen. "We willen vermijden dat we een openluchtmuseum worden", zegt burgemeester Marc Lewyllie.

Terug op de kaart

"Ik ben zeer gelukkig dat Heuvelland terug op de kaart staat en dat dat zich uitdrukt in veel meer toeristen dan vroeger. We willen wel vermijden dat Heuvelland alleen maar bezocht wordt tijdens het weekend en in vakantieperiodes, en dat niemand er nog woont", zegt Lewyllie.

Bezoekers meer dan welkom

"We willen in Heuvelland zoveel mogelijk gasten ontvangen, al mogen ze ons niet onder de voet lopen. Maar eigenlijk is Heuvelland, met z'n 9.500 hectare, wel groot genoeg. Dus iedereen is meer dan welkom!", benadrukt de burgemeester.

Oorzaak populariteit

Dat het toerisme boomt, heeft niet alleen te maken met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Ook de makers van tv-reeksen, zoals Taboe en Eigen Kweek, hebben de jongste jaren Heuvelland ontdekt.

Meest gelezen