Huisbezoeken tegen stijgende kinderarmoede in Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw

Drie Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten bundelen de krachten tegen de hoge kinderarmoede. Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw starten samen met huisbezoeken bij kansarme gezinnen om hen beter te informeren en er zo voor te zorgen dat minder kinderen in armoede geboren worden. De drie gemeenten slaan de handen in elkaar omdat de kinderarmoede er opvallend hoog ligt.

Kansarme gezinnen zijn vaak niet goed op de hoogte van waar ze recht op hebben. Daar willen de OCMW's van de drie gemeenten samen iets aan doen. Ze sturen twee maatschappelijk werkers de baan op om gezinnen in armoede beter te informeren. De drie gemeenten kampen allemaal met ernstige kinderarmoede.

In Geraardsbergen wordt zelfs bijna één op de vijf kinderen geboren in een kansarm gezin. "De situatie is erg schrijnend, vooral in de binnenstad. Daar wordt zelf één op de twee kinderen in armoede geboren", zegt de Geraards­bergse OCMW-voorzitter David Larmuseau. "Vooral de slechte huisvesting is een probleem. Die voldoet meestal niet aan de eisen van Kind en Gezin." Met het project willen Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw tegen 2020 een 700-tal kinderen en hun ouders bereiken. 

kasto80

Meest gelezen