Michel Sardou zingt voor het laatst "Les lacs du Connemara"

In de buurt van Parijs heeft Michel Sardou het laatste concert van zijn afscheidstournee gegeven. Daarbij zong hij voor het laatst zijn iconische hit "Les lacs du Connemara". Voortaan wil hij zich op het theater toeleggen.

Voor sommigen is het een absolute haatplaat, voor anderen een vrolijk nummer om helemaal uit de bol te gaan, bij voorkeur in de context van een huwelijk (inclusief servetten): "Les lacs du Connemara", de hit van Michel Sardou uit 1981. In Boulogne-Billancourt nabij Parijs heeft hij het lied gisteravond voor het laatst gezongen.

Sardou stond op het podium van La Seine Musicale voor het laatste concert van zijn afscheidstournee "La dernière danse", de kroon op zijn carrière als zanger die meer dan een halve eeuw overspande. Onder anderen Mylène Farmer en Valérie Lemercier zaten in de zaal.

Pensioen

Alles samen hebben 400.000 fans een concert van de afscheidstournee meegepikt. Toch denkt Sardou nog niet aan zijn pensioen. Op zijn 71e wil hij zich voortaan op het theater toeleggen.

Hieronder kan u enkele fragmenten van de laatste uitvoering van "Les lacs du Connemara" door Sardou beluisteren. Voor de echte fans geven we bovenaan dit artikel een volledige uitvoering in L'Olympia uit 1995 mee.

Meest gelezen