MOOOV filmfestival brengt ode aan sterke vrouwen en westerns

MOOOV filmfestival heeft elk jaar aandacht voor verborgen parels uit de hele wereld. Dit jaar staat het festival in het teken van sterke vrouwen en westernfilms. 

Het MOOOV filmfestival toont dit jaar films met aandacht voor sterke vrouwen en of liefde voor het western genre.  MOOOV focust zich steeds op films uit de hele wereld (ook Vlaanderen) met extra aandacht voor die films die de bioscoopzalen niet halen.

Het festival heeft zijn vaste thema's, maar elk jaar worden er een paar uitgelicht. Dit jaar gaat er dus extra aandacht naar westerns en sterke vrouwen. "Marlina the murderer in four acts" is hierdoor de ideale openingsfilm voor het festival. Het is een western van Indonesische regisseuse Mouly Surya waarin de jonge weduwe Marlina wraak neemt op een plaatselijke bende.

(Lees verder onder video)

MOOOV is dit jaar ook ambassadeur van de SDG's of de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en wil in die hoedanigheid films tonen die de kwetsbaarheid van het zuiden weergeven. Zo is er "Village Rockstars" van Indiase regisseuse Rima Das, een bitterzoete film over de jonge Dhunu die ervan droomt een band op te richten.

(Lees verder onder video)

Het festival is verspreid over verschillende Vlaamse steden als Lier, Genk en Sint-Niklaas en heeft Turnhout als epicentrum. In het totaal worden er 70 films uit 55 verschillende landen vertoond. MOOOV is meer dan film en organiseert ook nevenactiviteiten als lezingen, nabesprekingen, dj-sets en meer. Het festival loopt nog tot 30 april.

Meest gelezen