Videospeler inladen...

NMBS plaatst betonblokken aan de 22 grootste stations

De spoormaatschappij NMBS plaatst betonblokken aan de grootste 22 stations van het land. De plaatsing is al enkele weken aan de gang, onder meer de drie grote stations in Brussel zijn al extra beveiligd. Volgens de NMBS en minister Jambon is er geen directe aanleiding, maar gaat het om de uitvoering van een eerder gemaakt plan.

Aan de 22 grootste stations van het land komen er betonblokken. Aan de ingangen en op de pleinen voor de stations zullen ze verschijnen. Het is de bedoeling om de toegang tot de stations te bemoeilijken, incidenten met vrachtwagens of andere voertuigen worden zo vermeden.

"Niemand hoeft in paniek te slaan, het is gewoon de uitrol van een plan dat al langer op tafel ligt. Er is geen directe aanleiding, zeker niet. Het past gewoon binnen de veiligheidsmaatregelen van de NMBS. De plaatsing is al enkele weken aan de gang en duurt nog even voort", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Aan de drie grote stations in Brussel zijn de betonblokken al te zien, maar ook al in Oostende en Brugge.

Ook op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) klinkt duidelijk dat "er niets op til is". Woordvoerder Olivier Van Raemdonck: "Dit is gewoon de uitvoering van een aanbeveling van het crisiscentrum. Wij raden instellingen en bedrijven aan om op het vlak van beveiliging te kiezen voor infrastructurele maatregelen. Betonblokken zijn mogelijkheden, maar ook camerasystemen bijvoorbeeld. Dat zorgt er ook voor dat je minder beveiligingsmensen of militairen moet plaatsen." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen