AFP or licensors

Minaretten bij de Taj Mahal afgebroken door windstoten van 130 km per uur

In India, in de stad Agra, zijn twee minaretten bij het iconische bouwwerk Taj Mahal beschadigd door stormweer. Het gaat om twee minaretten aan twee verschillende toegangspoorten. Niemand raakte gewond.

Autoriteiten hebben aan de BBC verteld dat windstoten van 130 km per uur ertoe hebben geleid dat de 3 tot 4,5 meter hoge minaretten meters naar beneden zijn gevallen. Het gaat om een minaret aan de koninklijke noordelijke toegangspoort -van waar veel toeristen een eerste glimp van het witte mausoleum opvangen- en een aan de zuidelijke toegangspoort. Nog volgens autoriteiten zouden de herstellingswerken al zijn opgestart. Het mausoleum zelf liep geen schade op. Het bleef ook gewoon open voor het publiek.

Ode aan de liefde

De Taj Mahal is een van de meest beroemde bouwwerken ter wereld en staat op de lijst van werelderfgoed van de Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties. "The symbol of love" van Shah Jahan, een islamitische Moghul-keizer, voor zijn overleden lievelingsvrouw Mumtaz Mahal lokt jaarlijks miljoenen toeristen. Het witte marmeren mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd.

Een van de minaretten die naar beneden vielen, behoorde tot de koninklijke noordelijke toegangspoort.
AFP or licensors

Meest gelezen